Buscador de libros
Busqueda avanzada- N° páginas : 160
- Medidas: 132 x 200 mm.
- Peso: gr
- Encuadernación: Rústica
Creure en els animals salvatges [Próxima aparición] MARTIN, NASTASSJA
Un relat que beu del llegat del cèlebre antropòleg Claude Lévi-Strauss. Adaptada en forma de monòleg als teatres francesos.
¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana
Sinopsis
Creure en els animals salvatges tracta d’un renaixement, el de la seva autora, l’antropòloga francesa Nastassja Martin, a qui un os gairebé mata a les muntanyes de Kamtxatka. Aquest succés omple d’idees extraordinàries les pàgines del llibre amb un diàleg entre dos mons, entre el passat i el present, entre allò salvatge i allò humà.
Una reflexió, tant política com poètica, sobre la recerca de l’essència del que som, de l’ésser que es desplaça i muta, a través d’una prosa directa i a vegades esglaiadora. Martin ens interpel·la sobre la influència que té en nosaltres la interacció amb la natura i amb altres cultures i aconsegueix no només captivar el lector sinó transformar-lo.
------
«En un moment d'extrema urgència mediambiental, Nastassja Martin ens recorda els nostres vincles i responsabilitats cap a allò no humà en un llibre-manifest ple de vida. Un relat imprescindible».
Léonard Billot, Les Inrockuptibles
«Creure en els animals salvatges estableix l'equilibri que hauria d'animar idealment tot antropòleg: entre l'alteritat externa i la reflexió interna, entre l'entusiasme i la distància, per no deixar-se fascinar pel “camp” a risc de perdre-s’hi».
Virginie Bloch-Lainé, Libération
«Després de ser atacada per un os als confins de Sibèria, Nastassja Martin ens proposa una reflexió d'una lucidesa esfereïdora sobre la trobada entre allò humà i allò no humà».
Marie-Hélène Fraïssé, Le Monde des Livres
Autor: Martin, Nastassja
Nastassja Martin (Grenoble, França, 1986) és una escriptora i antropòloga francesa dedicada a l'estudi de la cultura i les tradicions de les poblacions natives actuals del Gran Nord. Es va llicenciar en Antropologia a l’Escola d’Estudis Superiors en Ciències Socials de París, i poc després es va doctorar amb una tesi dirigida pel cèlebre antropòleg Philippe Descola, segurament el més destacat hereu de Claude Levi-Strauss. Des d'aquest moment ha dut a terme àmplies recerques de camp en algunes de les regions més inhòspites del món, on s'ha implicat profundament en les lluites socials i ecològiques dels pobles originaris d'aquests territoris. És autora de dos llibres: Creure en els animals salvatges (Raig Verd, 2025) i Les âmes sauvages. Face à l'Occident, la résistance d'un peuple d'Alaska.