Buscador de libros

Busqueda avanzada
El desig postcapitalista: portada
  • N° páginas : 214
  • Medidas: 145 x 225 mm.
  • Peso: gr
  • Encuadernación: Rústica
Descargar Ficha Enviar Ficha

El desig postcapitalista FISHER, MARK

Les darreres classes de Mark Fisher

Editorial:
Traductor:
Miquel Sorribas
Ilustrador:
Dani Rabaza (Münster studio)
Colección:
GENERAL
Materia BIC:
Estudios culturales
Materia BIC:
CUESTIONES PERSONALES Y SOCIALES
Edad recomendada:
Edad de interés: a partir de 14 años
ISBN:
978-84-19719-98-0
EAN:
9788419719980
Precio:
17.31 €
Precio con IVA:
18.00 €

¿Quieres comprar este libro? Busca tu librería más cercana

 

Sinopsis

«La incomparable capacitat de Mark Fisher per infondre vida a les idees es percep de manera meravellosa en aquestes conferències», Nick Srnicek


Aquest llibre transcriu el curs de postgrau que Fisher estava dic tant durant l’any acadèmic 2016 - 2017 a Goldsmiths, Universitat de Londres, al moment de la seva mort, en paral·lel a l’elaboració del que seria el seu darrer projecte, Comunisme àcid. Testimoni final d’una de les trajectòries crítiques més influents del nostre temps, aquest volum ens permet conèixer una nova dimensió de la seva personalitat, ja no com a assagista, militant o bloguer, sinó com a professor. L’ensenyament va ser un àmbit central a la seva vida per ser la instància de sistematització de les seves investigacions i pel vincle que forjava amb l’alumnat i, a través d’aquest, amb les tendències presents i futures. Hi ha una pregunta que recorre aquestes classes: «Es pot desitjar el feixisme?». És a dir, els grups subjugats poden tenir desitjos contra els seus propis interessos? Reexaminant autors com Marcuse, Freud, Lyotard, Owen Jones o Nick Land, Fisher es bossa una història en què la consciència de classe del proletariat va anar mutant cap a un tipus de ressentiment individual, identitari i antisolidari, dirigit no ja contra el capital ni contra els rics, sinó contra els immigrants, els professionals o els polítics. Tanmateix, no es tracta només de determinar amb pessimisme el panorama del nostre temps. L’afany de Fisher està posat a explorar la relació entre l’energia libidinal i el capitalisme per imaginar la producció de noves formes de desig.


Jodi Dean: «Mark Fisher era un orador brillant. Va trobar noves connexions entre la música, la psicoanàlisi i la política. Les seves conferències obrien el món, posant-lo a disposició no només de la crítica, sinó de la camaraderia».


El libro en los medios

Ens pot posar calents, el feixisme? (Ara)

14/01/2025

A "El desig postcapitalista", Mark Fisher esbossa una història en què la consciència de classe del proletariat va anar mutant cap a un ressentiment individual, identitari i antisolidari

Crideu la tardor errant (3Cat)

22/10/2024

Reflexión de Míriam Cano de la mano de Mark Fisher, y de las lecciones de ""El desig postcapitalista" (Manifest).

Autor: Fisher, Mark

Mark Fisher (1968-2017) va ser un escriptor i teòric especialitzat en cultura musical. Col·laborador regular de les publicacions The Wire, Sight & Sound, Frieze i New Statesman. Va exercir com a professor de filosofia al City Literary Institute de Londres i va fer de professor visitant al Centre d'Estudis Culturals de Goldsmith, Universitat de Londres. Entre els seus llibres hi ha Realisme capitalista (Virus, 2023), El seu bloc k-punk és un dels blocs més populars sobre teoria cultural.


Otras im�genes del libro